Om oss

Vi som äger och driver Polkaprinsen är Catrin Kvist, Stefan Fransson och Susanne Samuelsson. Vi har butiken och kokeriet mitt vid torget i Gränna. Här kan du handla polkagrisar, annat godis, safter, sylter, skorpor, souvenirer, och en massa annat roligt.

Vi bakar självklart alla polkagrisar i butiken och du kan både få se och har du tur, få smaka på en alldeles nybakt, varm liten bit polkagris.

Vi har öppet året om så det är bara att besöka oss när andan faller på.

Historik

Allt började under sommaren 2013 då Stefan ställde upp i Candy Championship. Tävlingen var uppdelad i två, SM på fredagen i Jönköping och VM i Gränna på lördagen. Stefan vann SM deltävlingen på fredagen och fick då representera Sverige i Polkagris-VM under lördagen i Gränna. Även här vann han och korades till Världsmästare i polkagrisbakning. Under året efter detta börjar vi få uppdrag att baka på olika företagsevent, julmarknader mm. Ju fler människor vi har träffat under dessa evenemang, desto oftare fick vi frågan om var vi hade butik. Från påsken 2016 finns nu Polkaprinsen och Catrin sadlade om från lärare till butiksägare, tillsammans med Stefan som också driver Franssons Konfektyrer AB. Sedan 1:a April 2020 har vi en tredje delägare, Susanne som ska hjälpa oss att växa ännu lite till..

Policy

  1. Vi tillverkar prisvärd konfektyr av hög kvalité utifrån gällande lagkrav, myndighetskrav och överenskomna kundkrav inom livsmedelssäkerhet. 
  1. För oss är det viktigt att ha en öppen kommunikation både internt och externt. Extern kommunikation sker regelbundet både med kunder, leverantörer och myndigheter muntlig och via mejl. Även vår hemsida är en kommunikationsväg till våra kunder men också konsumenter. Den interna kommunikationen sker löpande genom våra månadsmöten där all personal deltar och viktiga punkter inom både det praktiska arbetet men även punkter inom ledningssystemet behandlas. 
  1. Våra medarbetare deltar aktivt i de möten som vi har och vi säkerställer kompetensen inom verksamheten internt genom regelbundna utbildningar och öppen dialog men även kompetensen hos de externa resurser som vi anlitar genom leverantörsbedömningar.  
  1. Vi arbetar med ständiga förbättringar av vårt ledningssystem och vår verksamhet genom att utveckla och förbättra produktion och följa upp vad marknaden efterfrågar så att vi blir en starkare och stabilare aktör.

ISO 2200-certifikat (pdf)